תפילה וברכות

ברכת המזון

  • ג' כסלו התשפ"א

שאלה

האם חייבים לברך ברכת המזון כי שמעתי שמדאורייתא לפי שיטה מסויימת מספיק לומר תודה להשם על האוכל זה ברכת המזון מדאורייתא ואני לפעמים אין לי כח לברך ברכת המזון מחמת שהוא ארוך מדי בשבילי אני פשוט אומר תודה להשם השאלה אם יש עיצה ותבונה לנגד השם היינו נגד ההלכה האם יש פה איזשהו קולא שאפשר להקיל לאדם שאין לו כח וסבלנות לברך ברכת המזון כי גם ככה שמברך לא מכוון בכלל ומברך כתינוק הבורח בשביל להיפטר מזה כבר וכמה שיותר מהר אז מה העיצה לאדם כזה?

תשובה

שלום וברכה

יש לברך עד ואל יחסרינו ואין לקצר.

יש לעבוד על עצמינו לזכור שבורא עולם נותן לנו מזון וללא זה היינו מתהלכים בחוסר כל וברעב ואיך לא נודה לו ואים לא ננבקש ממנו שכבר יבנה את ביתו - בית המקדש ושגם בורא עולם כביכול יבוא אל המנוחה ואל הנחלה.