חולה ירח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב: יש לי שאלה בנושא חולה ירח לפני כמה שנים אמי אמרה לי בערב להיתקשר לאבא שלי ולהגיד לו שלא יבוא ולא התקשרתי אליו והלכתי לישון . ב- שעה 2 בלילה בעודי ישן קמתי מהמיטה והתקשרתי לאבא שלי והתחלתי לצעוק עליו שלא יבוא אני לא רוצה שהוא יבוא אמא שלי קמה מהמיטה מהר ולקחה לי את הטלפון ועיפה אותי למיטה חזרה היא סיפרה לי את זה בבוקר ולא זכרתי כזה דבר איך זה שאני ישן וחלק מהנשמה שלי נמצאת בגופי {הישון נחשב כמת } אז דבר כזה קרה

תשובה

שלום וברכה

כך כתב בספר הברית ח"א מאמר יז פרק טו` ודע שיש בני אדם שהרטיבות גובר בהם עד שמיוחסים בטבעם לירח ונקראים ירחיים בעבור הרטיבות, ובהם פועל כח המדמה בחלום יותר משאר כל אדם עד שמעורר את גופם לפעול מה שנדמה להם או לדבר בם, מהם שר בשירים, ומהם מדברים, ומהם עומדים ממטתם והולכים בתוך הבית אנה ואנה ואחרי כן חוזרים על מטותם, ומהם עושים מעשים בפועל גמור מה שנדמה להם כמו בהקיץ ואחר כך חוזרים על משכבותם ולא ידעו בשכבם ובקומם וכל זה נעשה בעינים פתוחות, וכבר היה מעשה באחד שהיה רגיל בשינתו לירד על הסולם שעמד בתוך הבור של מקוה מים וכשנגע המים בכפות רגליו חזר ועלה על משכבתו ולמחר לא ידע בשכבו ובקומו של דבר אתמול כמובא בספר מעשה טוביה, ואלה האנשים נקראים (וואנד קריכער), ומי שרואה אותם עולים ויורדים במקום סכנה כגון על הגג או לתוך הבור וכדומה לא יתן עליהם בקול ולא יקרא אותם בשמם לעורר אותם משנתם כי אז יפלו וישברו עצמותיהם ואבריהם, אפס בעת שנתם בסגולתם מרחמי האל שלא יזיקו את עצמן כלל עד ישובו וינוחו על משכבותם בשלום:

בברכה - בנימין שמואלי