מותר ליהודי לתבוע גוי בבית משפט?

  • ג' כסלו התשפ"א

שאלה

שלום וברכה, האם מותר ליהודי לתבוע גוי לבית משפט? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

צריך לתבוע את הגוי בבית דין, וכמו שאמרו חז"ל (מדרש תנחומא שופטים א) ומנין אתה למד שישראל ונכרי שיש להם עסק זה עם זה, שאסור לישראל לומר לנכרי, לך עמי לערכאות שלכם, ושהוא עובר בלאו, שנאמר (תהלים קמז כ) "לא עשה כן לכל גוי ומשפטים בל ידעום הללוי-ה".

אם אחרי שתבע אותו בבית דין, הגוי לא נענה לזימון, יש ביד בית דין אפשרות להתיר לו לתבוע אותו בבית משפט (ראה חושן משפט סימן כו סעיף ב).

בברכה,

הלל מאירס