חזרתי בתשובה עיכובים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבר שנתיים וחצי שאני מרגישה שיש לי עיכוב חס ושלום בפרנסה ובזוגיות הכל מגיע לי בקושי , בפרנסה - בעמל קשה ובזוגיות - בהרגשה נפשית עגומה מיחסים קודמים , אך עדיין איני מרפה ומנסה לא לשלול הזדמנויות, אך עדיין אין תוצאות ממשיות, כנ"ל בפרנסה - מבחינת עבודה אני מצטיינת אך המעסיק שלי הודיע לי כי אין ביכולתו להעלות בשכר, וכששאלתי שאלת רב הוא אמר לי לא לעזוב כי היום פרנסה זה קשה , בנוסף אני חזרתי בתשובה כמה שאפשר (שמירת שבת , חצאיות וצניעות, ועוד...), חוץ מהכח של ההתמודדות בחיים שזה נתן לי אני לא מרגישה שיש התקדמות משמעותית בחיי, הייתי מעוניינת לדעת מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את מצבי בנושאים העיקריים האלו, בברכה, ...( תאריך לידה: ה באב - 15071983) בת 24.5

תשובה

שלום וברכה

ראשית ברצוני לכתוב לך את אשר וודאי ידוע לך, שאין החזרה בתשובה רק למען ההרגשה הטובה בעולם ולמען התועלת הרגעית, אלא בכך את זוה למלא את יעודך בעולם. העןלם הזה דומה לפרוזדור והעולם הבא דומה לטרקלין, התקן עצמך בך בפרוזדור כדי שתיכנס לטרקלין.

דהיינו העולם הזה הוא מקום עבודה ולא תמיד מקום העבודה הוא הכי נוח. לפעמים העבודה היא קצת קשה ובסביבה לא נוחה, אך השכר בהתאמם ככל שהבודה יותר קשה כך השכר רב יותר- לפום צערא אגרא - לפי הצער שלך כך גודל שכרך. ואל כן היי מאושרת בעצם הדבר שזכית להכיר את בוראך, ולעבדו ולהכין לך שפע רוחני ומזון רב לעולם הבא.

יום לידתך הוא יום מיוחד מאוד ה` באב הוא יום ההילולא של האר"י הקדוש, ובוודאי זכותו מסייעת לך. ולעניין העבודה אמת שאין לך לעזוב את העבודה אך נסי למצוא עבודה חילופית ולאחר שתמצאי עבודה חדשה תעזבי את העבודה הישנה. ואם תכתבי לי את שם אימך אתפל עליך בכותל המערבי להצלחה ולמציאת זיוג הגון ולפרנסה בריוח במהרה. בהצלחה ובהערכה רבה - בנימין שמואלי