חברה והשקפה

שאלה

  • ד' כסלו התשפ"א

שאלה

הרי רוב הסיכויים להיות רשע בעולם הזה אז הסיכוי להיות רשע גדול יותר מהסיכוי להיות צדיק אז המקרה אבוד ומכור מראש כולם נשבו בשבי היצר הרע היצר הרע הוא השליט החזק ביותר על העולם הזה וגם בעולם הבא הוא המעניש אז בשביל מה לישא אשה ולהביא ילדים שרב הסיכויים שיהיו רשעים? (אז יש פטור מלישא אשה ולהביא ילדים מהסיבה שהעולם לא מתוקן לגמריי בלשון המעטה וכאשר העולם יגיע אל תיקונו רק אז נישא אשה ונביא ילדים שרב הסיכויים שיהיו צדיקים עדיף מאשר להביא ילדים בעולם שבו רב הסיכויים שהילדים יהיו רשעים הכל מכור מראש פה במשחק הזה) ?

תשובה

שלום וברכה

רוב הסיכוי להיות צדיק. על כל צעד ושעל אפשר לקיים מצוות ועל כל חטא אפשר לשוב בתשובה.

בכל מקרה מבואר בגמרא  מסכת ברכות דף י עמוד א

מה עשה הקדוש ברוך הוא - הביא יסורים על חזקיהו, ואמר לו לישעיהו: לך ובקר את החולה: שנאמר: +מלכים ב' כ'+ +ישעיהו ל"ח+ בימים ההם חלה חזקיהו למות ויבא אליו ישעיהו בן אמוץ הנביא ויאמר אליו: כה אמר ה' (צבאות) צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה וגו'. מאי כי מת אתה ולא תחיה - מת אתה - בעולם הזה, ולא תחיה - לעולם הבא. אמר ליה: מאי כולי האי? אמר ליה: משום דלא עסקת בפריה ורביה. אמר ליה: משום דחזאי לי ברוח הקדש דנפקי מינאי בנין דלא מעלו. אמר ליה: בהדי כבשי דרחמנא { רש"י - סתרים דהקדוש - ברוך - הוא} למה לך? מאי דמפקדת איבעי לך למעבד, ומה דניחא קמיה קודשא בריך הוא - לעביד. אמר ליה: השתא הב לי ברתך, אפשר דגרמא זכותא דידי ודידך ונפקי מנאי בנין דמעלו.