תפילה וברכות

"נשמה שנתת בי" מי זה ה"בי"?

  • ה' כסלו התשפ"א

שאלה

אני קוראת בתפילה אלוקי נשמה ולאחרונה קרובת משפחה שלי הפנתה את תשומת ליבי לשאלה הבאה:
הודות לאתר הידברות שמעתי מספר הרצאות על כך שאני זה הנשמה שבתוכי אז מה זה "נשמה שנתת בי" מי זה ה"בי"?
תודה רבה.

תשובה

שבוע טוב,

שאלה טובה, וביאר בזה בספר תפלת חנה (עמוד סו, להרב ראובן מלמד זצ"ל, תלמיד הרב יחזקאל לוינשטיין זצ"ל) שהנשמה בשורשה היא טהורה, חצובה מתחת כסא הכבוד, ונשתשלה עד למטה, ואור השכל שיש לנו הוא מאור הנשמה הקשורה למעלה, וממילא השכל של מטה הנקשר כאן בעולם הזה, מדבר על חלק הנשמה העליונה ממקור חצבתה. וכעין שמצינו במשה רבינו ע"ה כתב על עצמו וידבר ה' אל משה, וכמו כן כאן, הנשמה שהיא לבד, מדברת ואומרת נשמה שנתת בי.

בברכה,

הלל מאירס