מכנסיים מתחת לחצאית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. קראתי באחת מתשובותיך שאם בדורות הראשונים של הנשים היו מעצבות לעצמן ציציות המתאימות ללבוש אישה בלבד, היו מתירים להן ללבוש ציצית, וזאת על מנת לא להיכשל באיסור שאין אישה לובשת שמלת גבר. מכאן שאם העיצוב הוא מלכתחילה לנשים בלבד יש היתר ללבוש את הבגד. אם כך, מדוע יש בעיה בלבישת מכנסיים המיועדות לנשים בלבד ויותר מכך, מדוע עדיין חל האיסור הנ"ל אף על פי שהמכנסיים מתחת לחצאית מותר לשים מכנסיים מתחת לחצאית אם לא רואים אותם והאם זה אומר שלאישה אסור ללבוש מכנסיים בכל זמן שהוא גם לא בלילה כשהיא הולכת לישון מצטערת על ריבוי השאלות, קצת קשה לי עם הנושא הזה. מעבר לזה, אני רוצה לציין שהאתר הזה תורם לי המון ולברך אתכם על כך שאתם מעניקים תשובות לציבור הרחב ומיישבים את דעתם.

תשובה

שלום וברכה

האיסור לנשים ללכת עם מכנסיים שנתפרו בגיזרה נשית אינו מפני איסור לא תלבש אשה שמלת גבר, אלא מטעם אחר לגמרי. מכנסיים לנשים היא בגד שחץ ופריצות ממדריגה ראשונה, ולבגד שחץ המיעודת להבליט את מה שאסור לאשה להבליט לא יועיל שזה עשוי בגיזרה נשית, אדרבה הגיזרה הנשית מגדילה את הבעיה ואת ההבלטה, align=justify>אולם מה שאת קובעת כי איסור לבישת מכנסיים היא גם כשהמכנסיים לבושות מתחת החצאית, אין דעתי כן,להקל בדבר, >וקל וחומר שיש להקל בזה בלילה בשעת השינה. ואין צורך להתנצל על ריבוי שאלות, בדיוק לצורך כך יצרנו בס"ד את האפשרות הזאת לשאול ולהתייעץ על כל דבר ועניין.

בהצלחה - מנשה ישראל