תפילה וברכות

עליית לוי למפטיר

  • ו' כסלו התשפ"א

שאלה

שלום עליכם כבוד הרב , בבית הכנסת שלנו בשבת קודש פרשת תולדות , לוי קנה עליית מפטיר לצורך אזכרה היות ויש לנו לוי אחד ברוב המקרים וכמובן גם במקרה הזה , הורו לו לצאת מבית הכנסת כדי שהכהן יעלה את עליית הלוי , והלוי יוכל לעלות לעליית מפטיר וקריאת ההפטרה , למיטב ידיעתי ומה שראינו ולמדנו אין הדבר ראוי ונכון , כמובן שמלכתחילה לא יעשה כן אך אם עשה יעלה גם לעליית לוי , וגם למפטיר , האם כך הם הדברים ? ואם כן אין חשש לברכות התורה של הכהן לברכה שאינה צריכה ? בכבוד רב ותודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אמת שלא היו צריכים לעשות כך. היו יכולים לבקש  מהכהן לצאת בתחילת הקריאה עד לאחר התחלת הקריאה ואז יכלו לתת ללוי מפטיר. אבל לכתחילה אכן אין זה ראוי לעשות בכוונה שהכהן יעלה פעמיים.