הלכה

  • ו' כסלו התשפ"א

שאלה

האם מותר לומר על מנזר כנסייה מסגד שזה יפה? שמעתי שאסור האם זה נכון ומאיזה דין? ומה הטעם והסיבה לכך?

תשובה

שלום וברכה

פירוש המשנה לרמב"ם מסכת עבודה זרה פרק א

לדין בית עבודה זרה עצמו, שכמעט אסור להביט בו, וכל שכן לקרב אליו, וכל שכן להיכנס אליו.

שולחן ערוך יורה דעה הלכות עבודת כוכבים סימן קמב

סעיף טו
אסור לשמוע כלי שיר של עבודת כוכבים או להסתכל  בנוי עבודת כוכבים, כיון שנהנה בראייה.

קיצור שולחן ערוך סימן קסז

סעיף ה
אסור להסתכל באליל ובנוי שלו, שנאמר אל תפנו אל האלילים, וצריכין להרחיק מן הבית ומכל שכן מן האליל עצמו ארבע אמות שלא לעבור שם.

קיצור שולחן ערוך סימן קסז

סעיף יב
אסור לספר בשבחן אפילו לומר כמה נאה עובד כוכבים זה בצורתו, ומכל שכן שלא לספר בשבח מעשיו או שיחבב דבר מדבריו, שזהו גם כן בכלל לא תחנם לא תתן להם חן. אבל אם מכוין בשבחו להודות להקדוש ברוך הוא שברא בריה נאה כזו מותר.

כנסייה הוא בית של עבודה זרה אבל מסגד אינו בית של עבודה זרה.

בהצלחה,