צניעות בפני ילדי הקטנים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר לי להיות בבית עם מכנסיים בשעות הערב לפני השינה כשאני אסורה לבעלי והאם ילדי בגילאי שנתיים הגדול והשני חצי שנה כמעט. מותר להם לראות אותי במכנסיים או בשרוולים קצרים תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אשה בטומאתה צריכה להיות צנועה גם בפני בעלה, שלא ייכשל בראיית חלקים צנועים מגופה בזמן שאסור לו להיות עמה לפי התורה. ובכלל זה נכלל שלא תבליט את עצמה ואת יופיה בפני בעלה, וכמו שהמליצו חכמים לנשים שלא להרבות באיפור וקישוט בימי הנידה, עם שהזהירו גם שלא להימנע לגמרי מקישוט בכדי שלא תתגנה בפני בעלה. מכנסיים, הוא בגד מבליט חלקים שטוב להם הצניעות בימי הנידה, וכדאי להימנע מלבישת בגד כזה בימי הנידה בפני הבעל.

בפני ילדים קטנים בגיל שציינת אין איסור הלכתי לגלות אברים מוצנעים, אולם החזון איש אמר שמוח האדם הוא כמו מחשב הקולט נתונים, ויתכן שמה שראה בגיל צעיר מאוד כגיל שנה יתן אותותיו בגיל מבוגר יותר, ולפיכך המליץ לנשים שלא ליקח עמהם את ילדיהם הזכרים לחוף ים, מכיון שהמראות יכולות לצוץ לו בגיל מבוגר. וכמובן שזה תלוי מאוד ברקע ובצורת החיים בה ילדייך מתגדלים, ואי אפשר לתת על כך כללים. בהצלחה - מנשה ישראל