תפילה וברכות

תיקון חצות וקריאת שמע שעל המיטה

  • ט' כסלו התשפ"א

שאלה

אני קמה לתיקון חצות בלילה , רציתי לדעת אם אני הולכת לישון לפני , איך אני אמורה להגיד את בקריאת שמע שעל המיטה ? האם לומר , ( בידך אפקיד רוחי,,,,,״)
האם כשאני מקדשת על כוס יין בקידוש , ושותים ממנה מעט, אפשר לקדש על אותו כוס של יין למחרת לקידוש היום בשבת או הבדלה , אם מניחים אותה בצד מכוסת?

תשובה

שלום וברכה

אם את ישנה רק מעט כדי לצבור כוח לומר תיקון חצות ואחרי תיקון חצות את חוזרת לישון הרי שעיקר קריאת שמע שעל המיטה תאמרי לאחר תיקון חצות.

אם עיקר השינה הוא לפני חצות תאמרי קריאת שמע שעל המיטה לפני השינה.

לאחר ששותים רוב רביעית אפשר להצניע את השארית לקידוש של הבוקר ולכסות את הכוס ולמלאות את הכוס לפני הקידוש או ההבדלה.