רכשתי סידור ואיני יודעת כיצד להתפלל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ברוך השם לקחתי על עצמי להתפלל כל בוקר וזה כמעט 10 חודשים והדבר נעשה עיי כריכה של 7 עמ עם ברכות השחר .והחלטתי שאני צריכה להעמיק ולהתפלל יותר אבל מאחר ומעולם לא למדתי בבית ספר דתי אין לי מושג איך עושים זאת ואני אפילו קצת מתביישת להודות בפני ילדי ובעלי האמת שביקשתי מביתי והיא הציעה שהיא תסמן לי על הסידור השאלה היא האם מותר ואו האם יש סידור לנשים שמציין יותר בפירוט מתי לעמוד ,מתילצעוד קדימה לאחור וכדומה.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שקבלת עלייך מצוות התפילה, ולבטא את הקשר שלנו עם בורא עולם יום יום. האפשרות של סימון בסידור אפשרית בהחלט, ולשם כך מותר לרשום דברים בסידור. אני מציע בנוסף, שתקבעי לך שיעור יומי ב`קיצור שולחן ערוך` [עדיף שתקני מהדורה מנוקדת עם אותיות גדולות], שם תלמדי את כל הלכות התפילה בלשון קצרה ומובנת, עד שבתוך זמן קצר תוכלי ללמד הלכות תפילה גם לאחרים.

בהצלחה - מנשה ישראל