חלום על חור שחור בשן תינוק

  • י' כסלו התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
אתמול בלילה חלמתי שבני בן השנה וחצי (היה נראה קטן יותר בחלום) והיה נראה קצת שונה מאיך שנראה במציאות אבל בחלום ידעתי שזה הוא היה עלי על הידיים
ואני רואה אצלו בפה חור שחור בשן
נמצא על הידיים
החלום ממש הטריד אותי
אשמח לפירוש
תודה רבה
ושבת שלום ומבורכת

תשובה

שלום רב,

אם היה לך כאב שיניים או מחשבה שקשורה בהן בזמן האחרון אין לייחס לחלום כל חשיבות.

ואם לא הייתה לך מחשבה שקשורה בהן, אף על פי שרוב ככל הסיכויים שאין לחלום משמעות, מכל מקום כדאי שתאמרי "הטבת חלום" לפני שלושה אנשים (הנוסח מופיע בסידורים), ורצוי שהם יהיו מדורשי טובתך.

או במקום זה את יכולה לבוא לתפילת שחרית בבוקר, ולומר בזמן "ברכת כהנים" את הנוסח הבא (ותשתדלי לסיים את אמירת הנוסח כשהכהנים מסיימים לומר "שלום", כדי שעניית אמן של הציבור תחול גם על התפילה שלך) -

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן.

ובעזרת ה' לא יאונה לכם כל רע.

בשורות טובות,

הלל מאירס