שיחה על נפטר, מזיקה?

  • י' כסלו התשפ"א

שאלה

בס״ד
אבי ע״ה נפטר לפני שנים רבות. לאחרונה אמי ואני מדברות על אירועים קשים שעברנו כתוצאה מהתנהגות אלימה שלו. אנחנו מדברות רק על העובדות ולא פוגעות בזכרו בשום אופן. כמו כן, אנחנו תמיד מתפללות ומעלות תרומות לעילוי נשמתו. השיחות האלו חשובות כי לצערי, אמי מאשימה את עצמה שלא עשתה מספיק, למרות שהיא גיבורה אמיתית וב״ה הצליחה בגידולנו מאד. השאלה שלי האם מותר לנו לדבר על האירועים שעברנו והאם יש חשש שהוא יפגע מכך.

תשובה

שלום וברכה

מותר לכן לדבר על כך כדי להבריא את עצמכן. יש להתפלל שהוא יזכה למנוחה נכונה בגן עדן ולומר בפה שאתן מוחלות לו על כל מה שהוא העביר אתכן.