האם מותר לספר לחברו שיש קשת?

  • י"ג כסלו התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב!
ידוע שהקשת זהו סימן לעם ישראל שיחזרו בתשובה
*אז האם בנאדם שהוא עצמו ראה את הקשת זה אומר לו משהו או שזה לכלל ישראל?
*ואם רואה קשת מותר לו לספר לאחרים שראה?
תודה מראש!

תשובה

שלום רב,

זה סימן לכלל ישראל, לאו דווקא לו באופן אישי, אך על כל אחד להתעורר מזה לשוב אל ה'.

מותר לספר לאחרים שיש קשת, אך אין הדבר כדאי מטעם "מוציא דיבה" (משנה ברורה סימן רכט סק"א בשם החיי אדם). ולפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל, יותר עדיף כן לספר לאחרים, כי אדרבה אנו נותנים תודה וברכה לה' יתברך אשר בחסדו כרת הברית הזאת שלא להשחית את עולמו, ועל ידי זה החי יתן אל לבו לשוב אל ה' יתברך, ולהטיב את מעשיו (חזון עובדיה ברכות עמוד תעב בשם הברית כהונה מערכת ק' אות ג, וכתב עליו: ודבריו נכונים).

בברכה,

הלל מאירס