חברה והשקפה

מדוע ה’ ברא את עמאלק

  • י"ג כסלו התשפ"א

שאלה

מדוע הקב"ה ברא את העמלק הרי במילא ה' ציווה אותנו למחות אותו אז למה מלכתחילה ה' ברא אותו?
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

עמלק הוא ההחלק הרע בעולם שנברא בשביל להעניש במידת הצורך את עם ישראל כמבואר במדרש במדבר רבה (וילנא) פרשת חקת פרשה יט מעולם רצועות מרדות היה עמלק לישראל את מוצא כיון שאמרו (שמות יז) היש ה' בקרבנו מיד ויבא עמלק (במדבר יד) ויאמרו איש אל אחיו נתנה ראש ונשובה מצרימה וירד העמלקי והכנעני. עכ"ל

בורא עולם ברא את הטוב ואת הרע וברא את עם ישראל לברור את הטוב מהרע ולכלות את הרע עד שנגיע לעולם התיקון בביאת המשיח בקרוב. כאשר נזכה לכך יסתיים תפקידו של עמלק ונזכה לראות באור הגדול של מלך המשיח ובתיקון השלם של העולם.