כמה שעות לחכות אחרי אכילת בשר ועד לאכילת מוצרי חלב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום.משפחתי המסורתית נוהגת לשמור על שלוש שעות הפרדה בין אכילת בשר לחלב.לפני כמה שנים במסגרת התקרבות לדת החלטתי להחמיר ולשמור שש שעות בין אכילת בשר לחלב.אני תוהה אם יש היתר המאפשר לי לחזור למנהגי הקודם ולשמור רק שלוש שעות. בתודה,מוריה.

תשובה

שלום וברכה

למה לך לחזור למנהג שאינו נכון. מעיקר הדיו יש להקפיד על שש שעות ומאחר שאת ברוך ה` מתקרבת אל הבורא ושומרת מצוותיו, למה לך לחזור למנהג שאינו ראוי.

המשיכי בהתחזקותך, עלי והצליחי, וה` יהיה עימך גיבורת החיל.

בהצלחה ובהערכה - בנימין שמואלי