חברה והשקפה

אמיתות התורה וחיות כשרות

  • י"ד כסלו התשפ"א

שאלה

שלום וברכה!
מרבים להוכיח את אמיתות תורת ישראל ע"פ מה שכתוב לגבי כשרות החיות(שמפריסות פרסה וכדו...) לא הבנתי איך זה עוזר , אין אנשים שעושים כשפים\ יכולים לדעת מה יהיה בעתיד? יש כשפים ואנשים שקוראים מכשפות ועושים קוסמויות. אין מקרה שבהם אנשים יוכלו לדעת את זה? תודה רבה על כל פועלכם!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

חשוב על אדם שהרים כל חייו משקולות, עד שהצליח להרים סלע כבד. האם תאמין לכך? ודאי שדבר כזה אפשרי.

כעת חשוב על אדם שהרים כל חייו משקולות, עד שהצליח להזיז הר ממקומו. האם תאמין לכך? ודאי שלא, כי הדבר בלתי אפשרי.

מכשף/קוסם הם בני אדם. הם אינם כל-יכולים, ואין להם יכולת לשלוט בעולם, או לדעת אמיתות שהם מקצה העולם ועד סופו.

כך לדוגמה, חרטומי מצרים היו מסוגלים להפוך כוס מים לכוס דם, אך ודאי לא היו מסוגלים להפוך יאור שלם לדם, לקרוע את ים סוף.

לדוגמה, מכת בכורות דורשת להיות בכל מקום ובכל זמן -

כדי לדעת מי בכור ומי לא, בארץ שלמה, נדרש ידע אינסופי על מיליוני בני אדם. וכדי להרוג את כל הבכורים בו-זמנית, נדרש להיות בכל מקום בו-זמנית. זה הוא נס שרק בורא עולם מסוגל לעשותו.

כך גם ידע על העולם כולו, דורש ידע אלוקי על מיליוני בעלי חיים, ידע שאין בכוח אדם להשיג בשכלו הדל.

ראה עוד על נושא שאלתך:

https://www.hidabroot.org/article/239900

https://www.hidabroot.org/article/112321

בברכה,
דניאל בלס