נשים

שמות טובים לבנות

  • י"ד כסלו התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
ראיתי באתר רשימה של שמות מומלצים לבנות. אשמח לדעת מה המקור לשמות טובים יותר ופחות וכן אשמח לשמוע מה דעת הרב על השמות הבאים:
דפנה
יעלה
לבונה

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

בדרך כלל שם שמוזכר בתנ"ך או בחז"ל - מומלץ, ובתנאי שהייתה אישה כשרה. וכן שם שנהגו ישראל לקרוא בו במשך הדורות.

אולם שם חדש אף על פי שאין איסור לקרוא בו, מכל מקום אין הדבר מומלץ אלא אם כן מצינו רב גדול שמבין בשמות שהמליץ על שם זה.

ולכן השמות דפנה יעלה ולבונה לא כל כך מומלצים, אך השם יעל טוב ומומלץ.

בברכה,

הלל מאירס