תפילה וברכות

איך להתפלל על תינוק שאין לו עדיין שם?

  • ט"ו כסלו התשפ"א

שאלה

לכבוד הרב שלום רב ובריאות שלמה,

מה נוסח התפילה לאישה בהריון? להתפלל עליה

מה נוסח התפילה לאישה שילדה? להתפלל עליה

כלומר איך אני מתפללת לבריאותן ובריאות העובר והתינוק החדש?

תודה רבה על התשובות

תשובה

שלום רב,

יש להתפלל על אישה בהריון, שתהיה לפלונית בת פלונית ולעובר שלה בריאות הגוף ובריאות הנפש וכו'.

וכן יש להתפלל על אישה יולדת - פלונית בת פלונית, ועל התינוק - פלוני בן פלונית. ואם אין לתינוק שם - יש להתפלל על הרך הנולד בן פלונית.

מקורות: יעויין תשובת הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר אשי ישראל (פרק כג הערה קפט) ובספר דעת נוטה חלק א' (עמוד שצו תשובה שצה). וע"ע בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' (פרק פ סעיף א) שדעת הגרי"ש אלישיב זצ"ל שיש לומר "התינוק בן פלונית בת פלונית".

בשורות טובות,

הלל מאירס