שאל את הרב - כללי

כשרואה שופר בחלום, מה זה אומר?

  • י"ז כסלו התשפ"א

שאלה

שלום וברכה, כשרואה שופר בחלום מה זה אומר? תודה

תשובה

שלום רב,

רוב החלומות בזמנינו אין להם כל כך משמעות, ובכל זאת לפעמים ראיית שופר בחלום היא סימן טוב, וכמו שאמרו בילקוט שמעוני (ישעיה רמז תלו) הרואה שופר בחלום יצפה לישועה, שנאמר (ישעיה כז יג) "והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול".

ואמרו במסכת ברכות (דף נו עמוד ב) הרואה שופר בחלום, ישכים ויאמר "והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול" (שמדבר בעניין קיבוץ גלויות לעתיד לבוא, כדי שפתרון החלום יהיה טוב), קודם שיקדמנו פסוק אחר (הושע ה ח) "תקעו שופר בגבעה" (שמדבר על הזעקת העם להילחם מול האויב, שאז פתרון החלום יכול להיות לא טוב).

בשורות טובות,

הלל מאירס