שאל את הרב - כללי

מה יעשה אדם שכל הזמן מפחד?

  • י"ז כסלו התשפ"א

שאלה

שלום וברכה, מה יעשה אדם שכל הזמן יש לו פחדים? האם יש עצות וסגולות לסלק הפחד. רוב תודות

תשובה

שלום רב,

נשאל בזה הבן איש חי זצ"ל בספרו שו"ת רב פעלים חלק ד' (חלק סוד ישרים סימן יט) על אודות אחד שבא לו פחד בלבבו תמיד, שכל שעה יתעורר הפחד בלבבו, ואינו יודע למה הוא מפחד, מה יעשה, ונתן כמה עצות וסגולות לזה:

א. תחילת הכל יזהר בקריאת שמע שחרית וערבית ושעל המיטה ושיקרא אותה בכוונה ובמתון (וציין למסכת מגילה דף ג עמוד א).

ב. גם יזהר שלא ירגיל להניח ידיו על נחיריו ושפתיו (וציין למסכת פסחים דף קיב עמוד א).

ג. גם יזהר בנטילת ידיים של שחרית ושל בית הכסא לעשותה ג' פעמים בסירוגין ובשופי. וכן יזהר בנטילת ידיים אחר ההקזה ואחר גילוח ואחר נטילת צפרניו לעשותן גם כן ג' פעמים לסירוגין (וציין למסכת פסחים שם).

ד. גם ירגיל לומר בלחש בכל עת משעות היום או משעות הלילה דברים אלו "עיזא דבי טבחי שמינא מינאי", וכן בעת שמתעורר הפחד בלבבו, אז תכף ומיד יאמר דברים אלו (וציין למסכת מגילה שם). גם ישתדל לתלות עליו שן של זאב.

ה. גם יזהר לומר בכל יום בבוקר מזמור "יושב בסתר עליון" (תהלים פרק צא) שלוש פעמים, ויתחיל מן פסוק "ויהי נועם" (שם סוף פרק צ). וכן יאמר גם כן מזמור "שיר למעלות אשא עיני אל ההרים" (שם פרק קכא) שלוש פעמים. וקודם שישן יאמר מזמורים אלו פעם אחת.

ו. גם בכל תפילות העמידה הן בשבת הן בחול יאמר קודם אלוקי נצור מזמור "שיר למעלות אשא עיני אל ההרים".

ז. יזהר ללבוש טלית קטן כשר ובדוק. (ועיין שם עוד עצה על דרך הקבלה).

בשורות טובות,

הלל מאירס