נתנית צדקה לאדם שאולי לא זקוק לכך

  • י"ז כסלו התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
אנשים מעבירים לי כסף לנזקקים ואני מחלק את הכסף לכאלה שנזקקים באופן שווה[לא תלמידי חכמים כיון שאין במקום מגורינו]
אחד מהנזקקים כל שבוע מבקש כסף וכשיש לי אני נותן לו ואילו שאר הנזקקים לא מבקשים, והמשפחה של אותו אדם טוענת שיש כסף והוא לא צריך [המשפחה ביחסים טובים איתו] רציתי לדעת האם להמשיך לתת לו? או לא? כיון שזה בא על חשבון נזקקים אחרים. או שלדוגמא לתת מעט כדי שלא יעלב? תודה רבה!
אשמח לקבל תשובה למייל

תשובה

שלום וברכה

ניתן לבקש מפלוני את ההכנסות וההוצאות שלו ולפי זה להחליט האם הוא באמת זקוק או לא.

כאשר הוא ימלא את ההוצאות וההכנסות יש לבדוק האם זה נראה אמין או לא. אם זה נראה לך לא אמין ויש לך גם עדויות של המשפחה שהוא לא נזקק לכסף, אין לתת לו צדקה.