שאלה על כיבוד הורים

  • י"ח כסלו התשפ"א

שאלה

אני לא מבינה איך השם יכול להגיד לנו לאהוב כל אדם?!
אני מבינה שאני צריכה לכבד את ההורים... אבל לאהוב?! אם אבא שלי מתנהג לאמא ואלי ולשאר הילדים לא יפה ואפילו פוגע ואפילו אחרי שניסינו לדבר איתו על זה מליון פעמים, אני משתדלת לכבד אותו ולא להתחצף ולא לענות לו אבל לאהוב אותו?! למה?! על מה בדיוק?!
אשמח לתשובה. בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

א. לא נדבר על הורים אבל הלכתי אדם רשע שלא שומר מצוות לא צריך לאהוב.

ב. הורים צריך לדון יותר לכף זכות ולהתבונן שההתנהגות שלו נובעת ממשברי עבר ולא כי הוא רע אלא צרות שעברו בילדותו וכו' גרמו לו להיות כך ולכן נדון אותו לכף זכות ונרחם עליו שחייו נהרסים עקב התנהגותו וכך אפשר להתחבר איליו ולאהוב אותו על כל הטוב שיש לו למרות שהרע הוא גם לא קטן.