זוגיות

אאהלן

  • כ' כסלו התשפ"א

שאלה

קודם כל תודה רבה לכם על התשובות
בוא ניגש ישר לעניין יש לי חבר מאוד מאוד טוב והיה לו מאנייה דיפרסייה ועוד סיבוכים נפשיים לא נכנס עכשיו למה היה לו ועוד המון דברים שגם על זה יש לי המון שאלות אבל ברוך השם היום הוא מרגיש ממש בסדר ובעזרת השם הוא יגמל מהכדורים בזמן הקרוב
אבל הוא מפחד מאוד להביא ילדים לעולם כי הרי זה תורשתי מחלות נפשיות והוא לא רוצה שהילדים שלו יהיו גם עם מחלות נפשיות חס וחלילה ואני מאוד מבין אותו וכנראה הוא לא יביא ילדים ואני מזה מבין אותו מה אפשר לעשות בעניין הזה הרי אנחנו מצווים בפרו ורבו תודה רבה ואם אפשר לפרט מאוד
ועוד דבר אם אפשר זה מאוד מאוד דחוף לי להעלות את השאלה והתשובה בשבוע הקרוב תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית אציין שדעת הפוסקים היא שאם כזה כן חייב בפריה ורביה, מאחר ואף שבאמת יש איזה סיכוי שהדבר תורשתי אבל אין בזה סיכון ממשי ולכן יש לו לקים מצות פריה ורביה.

חשוב לזכור שבסופו של דבר הכל בידי שמים ומאחר וההלכה מחייבת אותו בפריה ורביה עליו לעסוק בזה ולהשליך על ה' יהבו - להתפלל לבורא עולם שיתן לו רק בנים ובנות בריאים ובריאות בגופן ובנפשם ויקבל על עצמו דבר טוב לחיזוק ויפקיד את עצמו ביד ה'.

תשובה זו יש למסור לו רק לאחר ריפוי מוחלט כאשר יש לו את הכוחות הנפשיים לעבוד על זה ושיכול לצבור כוחות להינשא ולהביא בנים ובנות בריאות בעז"ה.