חברה והשקפה

האם יש לדחות כל קונספירציה מבלי לשמוע אפילו את טענתה?

  • כ"א כסלו התשפ"א

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!
אני בן 17 בעל תשובה (:

ואני מכיר מישהו, -חבר טוב, שהתחיל לפתח נושא שיחה על איזה אסון שקרה בעבר (לא קונספירציות על קורונה).

ושטח לי נתון, עוד נתון, עוד נתון, מניע, שלילת אופציות אחרות, וכולי...
אני שמתי לב שהוא להוט לדבר על זה, אבל אני ניסיתי לברור את הנתונים בקרירות שכלית;
וזה דווקא נשמע משכנע.

כלומר, אי אפשר להתעלם מהטענה הזאת -היא חזקה מאוד.
אבל בכל זאת, הדבר הנ"ל הוא קונספירציה (קשירת קשר).

האם אין זה נכון ש"מצד האמת" צריך לברר את הטענות האלה?
אני מסכים שיש קונספירציות ממש תמוהות והזויות, אבל יש לפעמים כאלו עם נתונים כבדים משקל

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

רוב הדברים הם לא רלוונטיים לחיים ולא משנים אם הם נכונים או לא נכונים ובוודאי שלא ניתן לשנות את המצב גם אם נאמין לכל סיפורי הבדים ולכן אין כל עניין להאמין לדברים ואין כל עניין להתווכח על הדברים.

אציין שבדרך כלל הראיות הם שקריים ומניפולטיביים ולא נכונים ומעוותים את המציאות ולכן חבל לבזבז את הזמן לשמוע את הדברים ולנסות למצוא תשובות.