זוגיות

אבא חורג בכתובה

  • כ"ב כסלו התשפ"א

שאלה

היי, לפני כשנה התחתנתי ועכשיו שמתי לב שבכתובה שלי לא רשום את שם האבא שלי בשום מקום לא של הביולוגי ולא של החורג.
שאלתי את בעלי מה היה מתי שהרב כתב את הכתובה בחתונה והוא סיפר לי שהרב שם לב שלי יש שם משפחה שונה ולאבא שלי החורג יש שם משפחה שונה והוא שאל את בעלי מי האבא שלי אז בעלי סיפר לו שלאבא שלי הביולוגי יש של משפחה שונה משלי והוא לא נוכח בחיי ויש לי אבא חורג וכנראה הרב לא רשם לא את השם של אבא שלי החורג ולא את השם של אבא שלי הביולוגי , במקום זה רשום את השם שלי וראשי תיבות של ת״מ ולא הבנתי מה זה אומר , והאם זה הגיוני שהרב לא ירשום את שם האבא בכתובה?
אשמח לתשובה כמה שיותר מהר, תודה:)

תשובה

שלום וברכה

כאשר יש אבא חורג ואבא ביולוגי יש אפשרות להשמיט את שם ההורים והכתובה כשרה. הסיבה שיש שמשמיטים את השמות היא כדי לא לגרום לאי נעימות בעת קריאת הכתובה מתחת לחופה.

בהצלחה,

בנימיין שמואלי