6000 שנה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם ע"פ היהדות העולם הנוכחי לא יכול להתקיים יותר מ6000 שנה [כלומר שהגאולה חייבת לבוא בתוך 232 שנה מעכשיו.] או שמא יש מחלוקות בנושא בין הרבנים השונים אם כן יש מחלוקות, אשמח לשמוע את הדעות השונות. תודה רבה! תזכו למצוות. :)

תשובה

שלום וברכה

זוהי דעה אחת בתלמוד שהיה לו בקבלה כי העולם הנוכחי נברא רק לששת אלפים שנה, ואחרי אלף שנה שיהיה העולם מבוטל עתיד הקב"ה לחדש את עולמו באופן מתוקן יותר, שאין לנו בו שום השגה.

וכך יהיו עוד כמה מחזורים של שבע, עד שיצורף לשבע פעמים שבע, וגם במנין היובלות יהיו חמישים הקפות כמו שהאריכו המקובלים הראשונים, ואין אתנו יודע בכל זה, וגם הנביאים לא מצאו בזה חזון נבואי. גם אין בעיסוק הזה שום תועלת, אנחנו צריכים להתרכז בשליחות שלנו בעולם `הזה` במחזור הנוכחי ולדעת בדיוק בשביל מה באנו לעולם.

בהצלחה - מנשה ישראל