כיצד אני אוכל לעשות מצוות בנחת ולחיות באושר ובאמונה שלמה שהכל מה"?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב: יש לי יכולות והלב שלי תמיד רוצה להתחזק ולעולות התחתנתי לפני שנה והייתי יותר חזקה לפני חתונה והתחלתי לרדת בגלל משברים שיש לי בחיים אני רוצה לדעת איך להביא לי את השמחה לחיים כי העצב שלי עמוק והוא לא נותן לי להמשיך לעשות מצוות וגם זה מאוד מפריע לי בזוגיות עם בעלי העצב הזה ולא היה לי למי לפנות אז פנתי לכאן לשאול איך אוכל לעשות מצוות בשמחה ולצאת מהעצב תודה!!!

תשובה

שלום וברכה

לימוד עניין האמונה והביטחון, וההפנמה שכל מה שקורה לנו, הכול מאיתו יתברך, והכול לטובה לחיותינו בעולם הזה ובעולם הבא, ואין לנו אב רחום בכאבינו שבשמיים. ועוד יש ללמוד ולהפנים שכל המצות כולם נותנות לנו חי אושר בעולם הזה ובעולם הבא, ואנו היחידים שזוכים לשרת את ה` יתברך ולעשות לו נחת רוח הם הדברים המחזקים ביותר והמועילים ביותר להחזרת השמחה במצוות.

אני מציע לך לקבוע שיעור טלפוני עם חברותא שתלמדו יחד את הענינים האלו, הדבר יוסיף לך הרבה וייתן לך אופקים חדשים בכל העניין. אם תרצי אכן חברותא כזאת אנא שילחי לי מס` טלפון ויחזרו אילייך.

הרבה הצלחה - בנימין שמואלי