שינוי השם הפרטי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב, במסגרת הרצאה על שמות פרטיים, אימי שאלה את הרב (אני חושבת שגם הראתה לו תמונה) על שמי- מורן. הרב המליץ שאשנה את שמי ממורן לאוריה. רציתי, בבקשה, לשאול ולהתייעץ איתך מה עליי לעשות עם ההמלצה הזאת למה דווקא שם זה והאם באמת לשנות את שמי האם זה מה שבאמת יפתח לי את המזל בתחומים שונים בחיי שאין בהם התפתחות כבר המון זמן מודה לך מאוד, מורן

תשובה

שלום וברכה

אינני מורה בנושא, ואינני יודע מי הוא הרב שהורה לך כדי שאוכל לומר לך אם רת יכולה לסמוך עליו. השם אוריה הוא שם טוב, אך אין לשנות שם ללא התייעצות עם רב ירא שמים אשרמשכמו ומעלה הבקי בעניינים אלו.

השם של האדם הוא צינור ההשפעה שלו, השם שניתן לאדם בלידתו ע"י הוריו הוא כנבואה קטנה, ואין להחליף את השם ללא עצת אדם גדול. אמליץ לך לפנות לרב מרדכי אליהו, לשכת הרב מרדכי אליהו בטל מס. 02 - 6521195 02 - 6536842 ולהזמין פגישה עם הרב. או להרב דוד בצרי טלפון: 02-5376818

בברכה - בנימין שמואלי