חברה והשקפה

נישואי כהן וגרושה

  • כ"ז כסלו התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב זמיר כהן.הכרתי בחור כהן גרוש ללא ילדיםו אני גרושה עם ילדה.. ובת.ז אצל הבחור מופיע כהן..והתברר לי שהסבא שלו כהן מצד האבא.האם אפשר לברר בבית הדין לגבי נישואין?שיתנו היתר?אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני והתחברנו..ומה לגבי יחסי אישות האם מותר?

תשובה

שלום וברכה

אם הסבר כהן הרי שגם הוא וגם אביו כהנים. הכהונה אינה מפסיקה מדור לדור אלא אם אביו או סבו נשא גרושה שאז הבנים שנולדים מהגרושה אינם כהנים.

הגבר כנראה כהן ולכן אסור להינשא לך ואסור לכם לקיים יחסי אישות.

חשוב לדעת שמאחר והוא כהן הרי שאין אפשרות שהזיווג שלו היא גרושה כי בורא עולם המזווג זיווגים אסר עליו להינשא לגרושה ובוודאי שלא הזמין לו זיווג שאסורה עליו ולכן יש לדעת שאין הוא שורש נשמתך ואין הוא זיווגך ולא יקשה בעינייך להיפרד ובעז"ה בזכות זה תזכי לזיווג הגון מהרה משורש נשמתך שתזכי לחיות איתו באהבה ואחוה ושלום ורעות.

בשורות טובות במהרה,