תפילה וברכות

האם מי שנוסע ברכב לבית הכנסת מקבל שכר נסיעה?

  • כ"ז כסלו התשפ"א

שאלה

מי שהולך לבית הכנסת מקבל שכר הליכה אז מי שנוסע ברכב לבית הכנסת מקבל שכר נסיעה? תודה

תשובה

שלום רב,

הוא יקבל שכר על הנסיעה לבית הכנסת, אולם אין בזה את המעלה המיוחדת של שכר פסיעות, וכמו שכתב בשו"ת ציץ אליעזר חלק י"ב (סימן יז) שמסתבר בוודאי שלא מקיימים ענין זה של שכר פסיעות על ידי נסיעה ברכב, כי הגם שהדין הוא שרכוב כמהלך דמי (ראה קידושין דף לג עמוד ב), אבל טירחא כמהלך הרי אין בזה, ולא מקיים על ידי זה מה שצריך אדם להטריח עצמו במצווה כדי לקבל שכר פסיעות. ולכן כל שיש באפשרות ללכת רגלי אין לנסוע ברכב משום יתר נוחיות. ואם אין באפשרות, לא יסע על כל פנים עד פתח בית הכנסת, אלא יעמיד רכבו במרחק מה וילך וירוץ משם בכוננות ובכוונה עד פתח בית הכנסת, ובבית הכנסת עצמה אסור לרוץ, אלא ילך באימה וביראה. עד כאן תורף דבריו.

בברכה,

הלל מאירס