צירוף שני בצקים לשיעור המחייב בהפרשת חלה

  • כ"ח כסלו התשפ"א

שאלה

האם אפשר להפריש חלה משתי תערובות - 1 ק"ג קמח תערובת לחלה, 1 ק"ג קמח תערובת ללחם מלא? (המדובר בשני בצקים שונים, בשתי קערות נפרדות, ואוכל לפרוס עליהן שקית גדולה כך שיהיו ככלי אחד. השאלה היא האם אפשר לצרף את הכמויות שכן הקמחים/התערובות אינן זהות. תודה מראש!

תשובה

שלום רב,

אם את מקפידה שהבצקים לא יתערבבו אחד עם השני אי אפשר לצרף אותם לשיעור המחייב בהפרשת חלה.

מקורות: על פי שלחן ערוך יורה דעה (סימן שכו סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס