חברה והשקפה

איכלת בשר וחלב

  • כ"ח כסלו התשפ"א

שאלה

אם אני לא שומרת את זמן ההמתנה בין הבשר לחלב אז מה הבעיה לאכול בשר וחלב יחד???

תשובה

שלום וברכה

ראשית כמובן הבעיה קיימת בשניהם גם באי שמירת ההלכה על המתנה בין בשר וחלב וגם באי שמירת ההלכה ש אכילת בשר וחלב יחדיו.

גם אם משום מה בחרת לא לשמור על ההלכה של שמירה בין בשר וחלב ולא שומרת שש שעות או אפילו שעה אחת הרי שאין זה מצדיק לבוד על דבר נוסף ולאכול בשר וחלב יחד אכילת בשר וחלב יחד חמורה יותר מאכילת בשר וחלב בזה אחר זה ואין לחטוא יותר עקב קושי לשמור על דבר מסויים.

יש שלוש חומרות בבשר וחלב החמור ביותר לבשל בשר וחלב יחד או לאכול בשר וחלב שהתבשלו יחד. זה איסור תורה שאסור באיסור הנאה. הדין שווה גם לשילוב בשר וחלב חם כגון נקניק חם עם גבינה וכדו', שעקב החום של הנקניק הרי זה נחשב כבשר וחלב שבושל יחד ואסור באיסור תורה. אכילת בשר וחלב יחד שלא בושל יחד ושניהם קרים אסורים באיסור דרבנן וכתוצאה מזה גם נאסר אכילת חלב מיד לאחר בשר ולכן אין זה מוצדק שאם את משום מה לא שומרת על הלכה כלשהו להקל יותר ולזלזל חלילה יותר.
מלבד זאת באופן כללי על האדם לדעת שאין לעשות כלל זה של או הכל או כלום בשום דבר גם אם לפעמים את לא יכולה להתאפק ואוכל חלב לאחר בשר הרי שבפעמים אחרות שהיצר בוער פחות שווה להתגבר ולהמתין ואז את זוכה לזכר גדול על קיום מצוות ה' אף שבפעם אחרת לא זכית לכך.ראי גם https://www.hidabroot.org/video/214473

אשמח לסייע לך יותר ככל הצורך