שאלה לגביי סיום בעזרת ה מקווה שאצליח להתמיד

  • כ"ט כסלו התשפ"א

שאלה

בוקר טוב ושלום וברכה לכבוד הרב וחנוכה שמח השאלה כתובה באריכות בשביל להסביר היטב את השאלה
רכשתי ספר של פירושים על התורה לכל 5 החומשים
ואפשר ללמוד או לפי פרשות השבוע או לפי לימוד יומי לפי תאריכים עבריים של ימי החודש
ומתחיל ללמוד בספר (ללמוד הכוונה לקרוא גם בלי להבין לעומק מה שרשום ומה התכוונו קריאה בלבד)
בבית/ בזמן הפנוי מתיי שיוצא (עם כל המשתמע מכך)
א. מה עושים אם לוקחים לפי לימוד יומי וחסר יום הכוונה כט או ל לפעמים יש או אין
ב.אם הולכים לפי פרשיות השבוע ומסיים ספר הכוונה בראשית אצין שהתחלתי שמתחיל מעכשיו פרשת מקץ התשפא האם צריך ללמוד(לקרוא כמו שרשום למעלה)
גם את הפרשיות הקודמות מבראשית עד עכשיו בשביל לסיים ספר
ואם יש 2 פרשות בשבת מה עושים
ג. מה קורה אם ופספסתי יום/כמה ימים שלא יהיה חס וחלילה נדר מעל 3 פעמים רצוף
ד.האם בסוף ב"ה ובסיעתא דשמייא שוב מקווה שאתמיד כי זה בבית אצין שבן כ' וקצת יותר עדיין רווק גר עם ההורים
צריך לעשות סיום כי לפי מה שאני יודע רק על סיום מסכת /סיום דף יומי עושים וזה נלמד בבית בזמן הפנוי מתי שיוצא ורק קריאה כמו שמפורט למעלה ואם אפשר לעשות סיום בבית ואיך ומה בדיוק עושים צריך להשאיר ולעשות כראוי
ועם הנגיף כרגע מקווה שעד אז כבר לא יהיה
ה.אם ויש איזה עצה / סגולה לרב איך להמשיך ולתמיד בחשק רצון לפחות לסיים פעם 1 כראוי לפי גם מה שמפורט למעלה
תודה לרב שעונה והמשך יום טוב וכל הישועות

ת

תשובה

שלום וברכה

א. על פי רוב מחלקים את הלימוד ל30 יום, כאשר יש רק 29 יום בחודש לומדים את כט' ול' יחד.

ב. כדאי להשלים לאט לאט את הפרשיות שלא למדת עדיין. את עיקר הדגש תשים על לימוד מכאן ואילך לפי הסדר מכאן ואילך. כשיש שתי פרשיות לומדים את שתיהן.

ג. תגיד עכשיו לפני שאתה מתחיל שזה רק בלי נדר. אם פיספסת תנסה להשלים.

ד.  תוכל לעשות סיום גדול אחרי לימוד חומש אחד וגם בסיום כל התורה כולה. בוודאי זה יום שמחה גדול ותעשה סעודה למשפחה או לחברים או לשניהם.

ה. ללמוד תמיד בזמן קבוע מיד אחרי התפילה או צמוד לדבר אחר ולהתעקש על זה מאוד בהתחלה ובעז"ה זה יעבוד כראוי.