תפילין

  • א' טבת התשפ"א

שאלה

לגבי מקום הנחת תפילין מבואר בש"ע דצריך להניח בתפילין של יד במקום הטופח בחצי התחתון של היד ואחרי בדיקה נמצא דלפחות ממידה 32 ומעלה כל תפילין אם יניח על הבשר הטופח כאשר היד בזוית ישרה [90 מעלות] א"כ נמצא דיהיה בחצי העליון [כלפי גודל היד עד לכתף ולא כולל ]וא נאמר דצריך למדוד כאשר היד ישרה [180 מעלות] א"כ נמצא דכמעט למטה הוא אווג"כ מה דמבואר בפוסקים לענין שימדוד בשני אצבעות [סימן] אינו כמעט אם הרב יוכל להורות לנו ההלכה בהכי וחברי שאל לזה כמה פוסקים ונסתבכו בזה תודה

תשובה

שלום וברכה

למי שלא מצליח להניח בדיוק במקום יכול לסמוך על הגר"א שסובר שגם החלק העליון כשר להניח תפילין. או לסמוך על הדבר יהושע שמספיק שחלק מהתפילין מונח במקום של התפילין.