חברה והשקפה

האם השלום עם האמירויות קשור לגאולה?

  • א' טבת התשפ"א

שאלה

לרב שלום, ב"ה הלא יאמן קורה וישראל משלימה עם אויביה. איננו יודעים חשבונות שמים, אבל זה קצת לא מצליח להתחבר כל התחלת השלום הזו, כיוון שבהרצאותיו של הרב זמיר כהן ובספרים נוספים על ביאת משיח יש הרבה דעות והשערות על איך יראה "עקבתא דמשיחא"- " וגוג ומגוג" וכמובן שלא נדע עד שזה יבוא במהרה בימנו איך זה יראה באמת, אך בכל זאת באחד מן הדעות (שהרב זמיר כהן גם ציין) נאמר שיבוא מנהיג נוצרי שיגבש סביבו את כל הנוצרים והם יהפכו לגוש אחד והאיסלמם לגוש אחד ויבואו יחד נגד ישראל וכשיבואו נגדנו יכו אחד בשני, לכן השלום קצת לא מסתדר לי. בנוסף אשמח לדעת אם לשלום עם האמירויות יש נבואה עלך כך + מקורות. תודה.

תשובה

שלום וברכה

נא לראות התייחסות של הרב זמיר כאן

לעניין ביאת המשיח אין לנו אפשרות לדעת מדובר בתהליך ארוך שאיננו יודעים בדיוק באיזה פרק אנחנו אוחזים ולכן לא נוכל לדעת כלום בעניין זה.