כהן בבית חולים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב: אני כהן וביקרתי בבית חולים כשנכנסתי לשם לא הופיע שלט המסמן אזרה לכהונים וכשיצאתי הופיע השלט מכיון שנפטר שם בן אדם בו בזמן שהיתי בתוך בית החולים מה בדיוק קורה איתי ומה עלי לעשות ועוד דבר הלכתי לבקר את אבי אשר מתגורר בבית אבות ולא שמתי לב ששמו את השלט היה שמה שני נפטרים והאם מותר לי לשהות בבית החולים זמן מסוים אנא תענה על שאלתי ...

תשובה

שלום וברכה

ברגע שנודע לך שיש נפטר בבית חולים עליך לצאת משם, ואם אתה בחדר הפרטי של אביך עליך לסגור את הדלת ולא לפתחו עד לסילוק המת, אבל אם לא נודע לך ויצאת וראית את האזהרה אין לך לחשוש כי אנוס היית, ומותר להיכנס לבית חולים לצורך ביקור חולים כשידוע שאין מת.

ויש לבדוק ולוודא תמיד אם יש שלט של אזהרה לכהנים ואין להיכנס לבית חולים בזמן זה.

בברכה - בנימין שמואלי