תפילה וברכות

מי שקם באמצע הלילה, האם חוזר לקרוא ק"ש על המיטה?

  • ז' טבת התשפ"א

שאלה

אדם שקרא קריאת שמע על המיטה, וקם באמצע הלילה לכמה דקות, ורוצה לחזור לישן, אם צריך לקרוא שנית קריאת שמע? ואם כן, אם צריך להגיד ברכות התורה לפני כן? תודה

תשובה

שלום רב,

הוא לא צריך לקרוא קריאת שמע על המיטה בשנית.

מקורות: כן הוא בספר ברכת הבית חלק א' (שער לא סעיף ב) בשם זכור לאברהם, שבאופן זה אין צריך לברך המפיל בשנית. וכתב בספר בית ברוך חלק ב' (כלל לה סק"י) שאפילו כשאינו מכוון לפטור מה שישן בפעם שניה, אינו מברך עוד פעם. ע"ש. וע"ע בספר אשי ישראל (פרק לה ס"ק טז) שהביא מהגר"ח קניבסקי שליט"א שכתב לו שגם אינו צריך לחזור ולקרוא קריאת שמע.

בברכה,

הלל מאירס