פירוש חלומות

  • ח' טבת התשפ"א

שאלה

בס"ד

שלום רב, יש לי 2 חלומות שמטרידים אותי במיוחד. אשמח לקבל את פתרונם.

1. חלום ראשון- אני ובעלי ברכב מתחת לבית הקודם שגרנו בו ולידינו נמר גדול מסתכל ממש מתמקד בעיניים שלו עלינו. ממש ראיתי את העיניים בבירור. אני אומרת לבעלי שלא יצור איתו קשר עין שלא יתקוף אותנו ופתאום הנמר תוך כדי הליכה אנחנו רואים בעצם שזו נמרה כי תוך כדי שהיא מתחילה להתהלך יוצאים ממנה כמה גורים. אחד אחרי השני... 5 או 6 אם אני לא טועה.

2. חלום שני- אני רואה איש מבוגר חוצה כביש ממש ממש לאט ופתאום באה משאית ודורסת אותו וכולווו דם ממש שוכב בתוך שלולית דם ומת. כמה ריחמתי עליו וחשבתי לעצמי בחלום שהרגע היה חי ופתאום מת בשניה. ואז באו לפנות אותו. כל זה בני איתי צופה במתרחש בחלום וגם חברה שלי שאני והיא תוך כדי כל המתרחש מדברות על תחפושות לפורים לילדים שלנו....

אלו החלומות...

אשמח לפתרונם מודה מראש..

ברכה והצלחה.

תשובה

שלום רב,

רוב ככל הסיכויים שאין לחלומות משמעות כמו רוב ככל החלומות בזמנינו.

אך אם הם עדיין מטרידים אותך, העצה היא לבוא לתפילת שחרית בבוקר ולומר בזמן 'ברכת כהנים' את הנוסח הבא (ותשתדלי לסיים את אמירת הנוסח כשהכהנים מסיימים לומר 'שלום', כדי שעניית אמן של הציבור תחול גם על התפילה שלך) -

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן.

בשורות טובות,

הלל מאירס