האם אדם שהתחתן עם גויה אין לו חלק לעולם הבא?

  • ט' טבת התשפ"א

שאלה

האם אדם שהתחתן עם גויה נחשב רשע? והאם אין לו חלק לעולם הבא? תודה לאתר הידברות

תשובה

שלום רב,

1. מי שהתחתן עם גויה נקרא רשע, כי ההגדרה של רשע היא כמו שכתב השלחן ערוך חושן משפט (סימן לד סעיף ב) איזה רשע, כל שעבר עבירה שחייבים עליה מלקות, ואין צריך לומר אם חייבים עליה מיתת בית דין, לא שנא אם עבר לתיאבון לא שנא אם עבר להכעיס. והרי כתב השלחן ערוך אבן העזר (סימן טז סעיף א) ישראל שבעל גויה דרך אישות או ישראלית שנבעלה לגוי, הרי אלו לוקין מן התורה.

ואמנם הרמ"א כתב שיש חולקין בזה, אולם עיין ערוך השלחן (סעיף ב) שאם חי איתה כדרך איש ואשתו, לכל הדעות לוקה עליה מן התורה. וכן ראה בשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק חושן משפט סימן ג אות ג).

כמובן אין מדובר במי שלא גדל על ברכי היהדות, והוא באמת בגדר תינוק שנשבה, שאז אי אפשר לבוא אליו בטענות.

2. לא מאבד את חלקו לעולם הבא, אולם כבר אמרו במסכת עירובין (דף יט עמוד א) שאברהם אבינו לא מציל מגיהנום מי שיש בידו עוון זה של קיום יחסים עם גויה.

בברכה,

הלל מאירס