חברה והשקפה

תלמוד תורה בזמן קורונה למה פתוח? למה סגור?

  • ט' טבת התשפ"א

שאלה

שלום וברכה
בתחילת הקרונה חלק מהרבנים אמרו להמשיך ללמוד למרות אסור הממשלה. לאחר מכן הורו להפסיק למידה. בתחילת שנה הורו להתחיל לימודים על אף שהממשלה הורתה שלא ללמוד.
האם נכון לאמר שהרבנים פסקו לפי מה ש"מאכלים" אותם הפוליטקאים, או אסור לאמר כך?
נשמח לקבל אסמכתא תורנית

תשובה

שלום וברכה

רבנים אינם רופאים אבל הם מחוננים בשכל ישר בזכות התורה הקדושה, הרבנים שומעים את דברי הרופאים ולפי זה הם קובעים מה נכון ומה לא.

בתחילת הדרך הרופאים אמרו שמדובר לזמן קצר וסכנה גדולה מאוד וכאשר הכל עוד לא היה ברור, הרבנים החמירו בפיקוח נפש. ככל התארך הזמן והדברים התבהרו שמדובר למשך זמן רב וכתוצאה מכך הרבנים שקלו שהנזק מאי הלימוד הוא חמור יותר מהקורונה שהתבררה כלא מזיקה לגיל הצעיר ולפי השיקולים שהם שקלו הם הכריעו שאין לבטל לימודים יותר ועל כולם לחזור ללימודים.

בהצלחה,