איך אפשר לעזור לנשמה של מאבד עצמו לדעת?

  • י' טבת התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב,
לפני כמה ימים הודיעו לי על חבר שלא עלינו ולא על עם ישראל כולו איבד עצמו לדעת אני רחוק מאוד מדרכי התורה אך מאמין אני בדרכה קצת ולפי התורה וההלכה והמוסר אני רוצה לדעת איך אני יכול לעזור לו לעלות מעלה מעלה בשמיים עד שיגיע לגן עדן.

תודה

תשובה

שלום רב,

אם תוכל להשיג מישהו שיאמר עליו קדיש במשך שנים עשר חודשים, זה יועיל לנשמתו מאוד (כמבואר בשו"ת חתם סופר חלק יורה דעה סימן שכו והובא בפתחי תשובה יורה דעה סימן שמה סק"א, שעל מאבד עצמו לדעת יש לומר קדיש במשך שנים עשר חודשים).

כמו כן, כל מצווה שתוכל לקבל על עצמך בלי נדר, ובפרט לשבות מכל מלאכה בשבת, ואפילו רק למשך זמן מסוים, יכול לסייע לפדות את נשמתו מרדת שחת, ובזה תזכה לגמול איתו חסד של אמת.

בשורות טובות,

הלל מאירס

ס