האם צריך הכשר על ביצים?

  • י"ג טבת התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי 2 שאלות.
אבא שלי קנה לי, מסוּפר שטוען שהוא כשר, ביצים ללא הכשר האם ניתן להשתמש?
ומאותו סופר קנה פירות וירקות. אני מפחדת שלא הפרישו מעשרות מהפירות והירקות. האם מותר לי לאכול בכל זאת או שצרכה לעשר מעצמי קודם, ואז לאכול?
ואם כן, איך מעשרים?
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ביצים לא צריכות כשרות כלל.

פירות וירקות צריך שיהיו מעושרים, ולכן צריך שיהיו כשרים. אם אין הכשר, יש להפריש תרומות ומעשרות בעצמך.