תפילה וברכות

תפילת שמונה עשרה ועמידה

  • י"ג טבת התשפ"א

שאלה

היי הרב
1.האים מותר להיתפלל 18 בישיבה ברכב תוך כדי נסיעה כשאני הנהג
2. האים מותר להיתפלל 18 בישיבה באופן קבוע. כשאני לא מספיק לעבודה זאת אומרת תוך כדי נסיעה באוטובוס או רכבת מלאה אנשים
3. האים אני חייב לכוון בתפילת 18 ?
4. האים מותר לי להיתפלל תוך כדי נסיעה באוטובוס או רכבת להיתפלל 18 בישיבה אבל אני לא יכול ליהיות מרוכז במילים או בתפילה כיוון שאני לא רוצה להפסיד את התחנהה וכו....
או שעדיך להיתפלל בלשון שלי כמו היתבודדות .....מאשר כל מה שנאמר למעלה ......

תשובה

שלום וברכה

1. עניתי.

2. כשאתה לא מספיק ואין לך ברירה אחרת, אפשרי.

3. כל אחד חייב להשתדל לכוון את כל התפילה ולפחות בברכה הראשונה של תפילת העמידה.

4. אם אין לך זמן ברוגע להתפלל תתפלל אחר כך כאשר אתה מגיעה לעבודה.

יש לחשב כמה זמן בערך לוקח לך עמידה וכמה זמן יש לך בנסיעה ורק אם יש לך די זמן להתפלל תפילת שמונה עשרה, תתפלל.