את מי אני חייבת לכבד קודם, את הורי או את בעלי?

  • י"ד טבת התשפ"א

שאלה

שלום רב, רציתי לשאול,
כשאנו מתארחים אצל הורינו, ואני רוצה להגיש עוגה ותה לבעלי ולהורי,
למי אני מחויבת להגיש קודם? לבעלי או להורי?
תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מצד הדין את צריכה להקדים להגיש כיבוד לבעלך לפני הורייך, אך בעלך מצידו טוב שלא יקפיד ויאפשר לך להקדים את הורייך.

מקורות: כתוב בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רמ סעיף יז) שאחד האיש ואחד האישה שוין בכבוד ובמורא של אב ואם, אלא שהאישה אין בידה לעשות שהיא משועבדת לבעלה, לפיכך היא פטורה מכיבוד אב ואם בעודה נשואה. ע"ש. ומכל מקום כתב בספר חסידים (סימן שלה) שאם הבעל טוב, יאמר לה לעשות צרכי האב קודם. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס