חברה והשקפה

מפגש יוסף עם אחיו

  • י"ד טבת התשפ"א

שאלה

בפגישתם הראשונה יוסף אומר לו אלוקים יחנך בני. לפי שמצינו לשון חנינה בכל השבטים, הילדים אשר חנן אלוקים את עבדך, אבל בנימין עוד לא נולד אז עכשיו יוסף אמר. השאלה מה הקשר? בדיוק במעמד זה? כמובן אותה שאלה ניתן לשאול על יעקב אבינו מה פתאום אמר לשון זה דווקא במעמד זה. ובאיזה שהוא מקום אני רואה מכנה משותף בין המקרים. שניהם היו בפגישה בלתי רצויה מבחינתם. יעקב נפגש עם עשיו בעל כרחו ואומר לשון חנינה והאחים נפגשים בעל כרחם עם שליט מצרים שמעליל עליהם עלילות שוא אך שם דווקא אותו שליט אומר לשון חנינה. בנוסף לכך לאחר שהזדהה לפניהם הוא נפל על צווראי אחיו ובכה כשבנימין בוכה על צווארו על המשכן ובתי המקדש. שוב, אותה שאלה מדוע דווקא במעמד זה? מה הקשר?

תשובה

שלום וברכה

כאן זה המקום היחיד שיוסף מברך את אחיו בנימין.

כך גם הבכי לא היה בשום מקום אחר וכאשר שני בעלי רוח הקודש נפגשו לראשונה כל אחד ראה את הצרות העתידות לבוא עליו ועל אחיו.