שינוי ייעוד המעשר

  • ט"ו טבת התשפ"א

שאלה

שלום רב,
יש בידי סכום שייעדתי אותו כחלק מממעשרות למקור מסוים (בית כנסת). עם זאת, אני גם משתמש בכספי מעשרות כדי להחזיק שיעור תורה שבועי לציבור השכנים ולתרומה אחרת לטובת ישיבה.
ספציפית החודש, הכסף לא יספיק לשלושת הייעודים - לשיעור התורה בבניין אתן בוודאות, כך שלא יהיה בידי לתת תרומה לישיבה (תרומה קבועה מזה הרבה זמן). האם אני יכול להעביר את הכסף מבית הכנסת (תרומה בפעמים בודדות ומדובר בכסף שטרם יכולתי להעבירו עוד מלפני חודשיים בגלל המצב הבריאותי) לטובת הישיבה (שאליה אני תורם כל חודש)?

תשובה

שלום וברכה

מותר לשנות מבית כנסת לשיעור תורה.