תפילה וברכות

איך מכוונים כמו שצריך בתפילה?

  • ט"ז טבת התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב, כשאומרים לכוון איך עלי לדעת שכיוונתי בתפילה כמו שצריך ושתפילותי יכולות להתקבל? תודה

תשובה

שלום רב,

1. ראשית, יש לדעת דברי השלחן ערוך (סימן צח סעיף א) המתפלל צריך שיכוון בלבו פירוש המלות שמוציא בשפתיו, ויחשוב כאילו שכינה כנגדו ויסיר כל המחשבות הטורדות אותו, עד שתשאר מחשבתו וכוונתו זכה בתפילתו, ויחשוב כאילו היה מדבר לפני מלך בשר ודם היה מסדר דבריו ומכוין בהם יפה לבל יכשל קל וחומר לפני מלך מלכי המלכים הקב"ה שהוא חוקר כל המחשבות. וברמ"א שם: ויחשוב קודם התפילה מרוממות הא-ל יתעלה ובשפלות האדם ויסיר כל תענוגי האדם מלבו.

עוד כתב השלחן ערוך (שם סעיף ג) יתפלל דרך תחנונים כרש המבקש בפתח ובנחת ושלא תראה עליו כמשא ומבקש ליפטר ממנה.

עוד כתב שם (סעיף ה) אל יחשוב ראוי הוא שיעשה הקב"ה בקשתי כיוון שכוונתי בתפילתי, כי אדרבה זה מזכיר עוונותיו של אדם (שעל ידי כך מפשפשין במעשיו לומר בטוח הוא בזכויותיו), אלא יחשוב שיעשה הקב"ה בחסדו ויאמר בלבו מי אני דל ונבזה בא לבקש מאת מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא אם לא מרוב חסדיו שהוא מתנהג בהם עם בריותיו.

2. ראה רשימה של דברים שיכולים לעכב קבלת התפילה https://www.hidabroot.org/question/78521

3. ראה עוד בדברי הרב זמיר כהן שליט"א https://www.hidabroot.org/video/210017

שיתקבלו התפילות ברחמים וברצון,

בשורות טובות,

הלל מאירס