האם יש כלאיים בגידולי מים של ירקות בחוץ לארץ?

  • ט"ז טבת התשפ"א

שאלה

כלאיים בירקות בחוץ לארץ בגידולי מים צריך להרחיק אם בכלל כמה וממה?

אני מגדל בהידרופוניקה.

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

יש נידון אם יש איסור כלאיים בגידולי מים (יעויין שו"ת הר צבי ענייני זרעים חלק ב' סימן לא סוף אות ה), אולם אין אנו צריכים להיכנס לעובי הקורה בנידון שלך, היות שאתה שואל על חוץ לארץ, והלכה פסוקה היא שכלאיים של שני סוגי ירקות לא נוהג בחוץ לארץ כלל (שלחן ערוך יורה דעה סימן רצז סעיף ב).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס